Μαριναρισμένο σκουμπρί ουζομεζές



Περιγραφή συνταγής 
Το πολύτιμο για τα λιπαρά του σκουμπρί σε μια συνταγή που θα αγαπήσετε γιατί θα μπορείτε όλο το καλοκαίρι να την φτιάχνετε και να την έχετε πάντα στο ψυγείο σας για ένα μεζέ με ούζο για την παρέα σας.
Συστατικά συνταγής
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο στα δύο κατά μήκος
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο στα δύο κατά μήκος
  • 5 φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κιλό 200 γρ. σκουμπρί ή κολιό καθαρισμένα, χωρίς κεφάλι και ουρά
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
Οδηγίες συνταγής
Σ' ένα σκεύος καλύπτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο με παγωμένο νερό. Προσθέτουμε το κρασί. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στο ζουμί.
Μεταφέρουμε το ψάρι σε μια επιφάνεια κοπής. Το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και το δέρμα του. Το τοποθετούμε σ' ένα μπολ. Το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σκόρδο, προσθέτουμε το λάδι να το σκεπάσει. Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες και μέχρι 10 ημέρες. Πριν σερβίρουμε το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Διάρκεια : 15 λεπτά μαγείρεμα και 12 ώρες μαρινάρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου